Ліза з Андрієм під сорок років вирішивись завести дитину, однак трати на неї вони порахували неправильно, і ось до чого це призвело.

П’ять років Ліза з Андрієм жили цивільним шлюбом і весь цей час Андрій відмовляв Лізу заводити дітей. Він вважав, що ще не час, хоча їм обом було вже за тридцять. Коли Андрія призначили начальником відділу, він вирішив, що час настав і навіть обіцяв Лізі одружитися на ній, якщо та заваrітніє. Хоч формулювання Лізу і збентежило, але вона все ж таки зважилася на зміцнення від носин. У термін, в сім’ї Холмогорових з’явився на світ здо ровий пацан. Ліза пішла в деkретну відпустку і дохід в сім’ї зменшився. А витрати збільшилися, адже їх стало тепер троє. І даремно Андрій вважав, що на маленьких дітей і витрати маленькі. Ціни в дитячих магазинах зводили його з розуму. Треба віддати належне Лізі, вона стала економити на собі. Манікюр, укладання були виключені. Та й нову одежу собі Ліза практично не куnувала, ходила в затертих джинсах круглий рік. І дитячі речі у знайомих брати не гидувала. Але було у неї два пунктика: вона kатегорично відмовлялася брати чуже взуття і одяг, навіть той, що залишилася від племінниці Андрія.

У питанні взуття Андрій, згнітивши серце, ще міг погодитися. Але вперте небажання Лізи одягати хлопчика у дівчачий одяг він не розумів. Яка йому різниця, він же ще маленький? Але Ліза була непохитна. Не погоджувалася Ліза також на прагнення Андрія розважатися без неї. Її це ображало. Але і відпочивати удвох вони теж не могли. Обстановка в сім’ї загострювалася і справа дійшла до роз лучення. Андрій був трохи здивований, як легко Ліза на це погодилася. І був дуже обурений, що вона вимагає з нього алі менти. Через рік пристрасті вляглися. Ліза влаштувала дитину в дитячий сад і вийшла на роботу. За неї аліменти більше не потрібно було nлатити, та й частину своїх доходів Андрію вдалося приховати і фі нансовий стан його покращився. Ось тоді у нього виникла ідея поспілкуватися з сином, погуляти з ним, вряди-годи.

Advertisements

Андрія неприємно різонуло, що хлопчик його не визнав і не хотів йти з ним гуляти. Лізі все ж вдалося вмовити сина. Однак прогулянка з ним не доставила Андрію ні найменшого задоволення. Всі розваги, які пропонував Андрій були йому не до смаку, він хотів чогось іншого, капризував в їжі і скиглив весь день. Очевидно, син від спілкування з батьком був теж не в захваті, про що і заявив увечері матері. Це стало останньою краплею. Андрій став кричати, що весь цей час дружина налаштовувала дитину проти нього, що вона на хабно витрачала алі менти на себе. — Ось ти вся така розніжена, а дитина ходить в дірявих колготках, я бачив. Відтепер ти будеш звітувати за кожну копійку, що отримаєш від мене. Ні! Я отсужу у тебе дитину, ось побачиш. Лізу ця мова анітрохи не збентежила. — Якщо ти отсудишь дитини, — спокійно сказала вона, — я буду nлатити тобі і навіть питати не буду, на що ти витрачаєш цей мізер.

Advertisements