На своє 45-річчя Наталя вирішила влаштувати грандіозне свято. Все було добре до того, як чоловік вирішив сказати тост.

Всього через пару днів у Наталії ювілей – 45 років. В такому віці дні народження особливо не люблять святкувати, але це не про Наталію, яка з самого дитинства любила абсолютно всі свята. Так, ще й ювілей, як таке не відсвяткувати? Ось тільки вона вирішила святкувати в цей раз не вдома, щоб довго не мучиться потім з брудним посудом та їжею. Наталія підрахувала все до дрібниць — їжу, зал, музику, і почала відкладати, щоб не спустити весь сімейний бюд жет. Чим ближче було свято, тим веселіше ставала Наталія, тим активніше вона готувалася і сильніше чекала. Одного разу їй приснився сон, де вона сидить в залі ресторану з родичами, в гарній сукні і в туфлях. Прокинувшись, вона подумала, що у неї немає ані того, ані іншого. Сукні, звичайно, є, але до такого свята вони не підійдуть, так і з моди вийшли вже кілька сезонів тому.

Через день Наталя з подругами пішла в торговий центр, накуnила собі самих модних нарядів, та так, що грошей не залишилося навіть в кафе посидіти. Наталя була так зайнята приємними клопотами, що навіть не помічала, як Костя, її чоловік, став на неї якось похмуро дивитися. Справа в тому, що Костя дуже серйозна людина, і виховуючись в не самій баrатій родині, з дитинства звик економити, навіть якщо грошей достатньо. Це поширювалося на всіх членів його сім’ї, Костя не дозволяв дружині навіть на шопінг сходити, але таке свято змусило Наталю зовсім забути про економію, і пуститися у всі тяжкі. І ось, настав той самий день.

Advertisements

Всі ошатні, гарні, дороrо одягнені… дороrо виглядали не тільки гості, але і столи з безліччю опцій з делікатесів. Ось, всі сидять на місцях, шумлять, їдять, веселяться. Першим тост сказав батько Наталі, про те, як йому пощастило з дочкою, яка вона особлива і все таке. Другим хотів вимовити тост брат Наталії, але перед ним зголосився Костя. Той встав з келихом у руці, підняв його і сказав: — Свято, звичайно, розкішне у тебе вийшло, так і причина вагома, але могли б гроші розумніше витратити. З днем народження, мила. Тиша стояла у всьому залі. Деякі не зрозуміли, що відбувається, іншим не сподобалася пасивна аrресія Кості, а Наталія лише посміялася і випила весь вміст келиха залпом, інші гості за нею повторили. Наталя була рада святу, однак вона, вже сидячи на своєму стільчику в той вечір, зрозуміла, що на шопінг вона після цього не піде ще рік або два.

Advertisements