Діма думав, що знайшов своє щастя, допоки не почув розмову дружини з сестрою. Тепер йому все стало ясно.

Дмитро стояв біля вікна і захопився спогадами. Його мати пішла із життя 3 місяці тому. Дмитро наро дився, коли його батьки були досить старими. Вони були освічені люди. Його батько був ректором університету, а мама там викладала. Його дитинство пройшло у благополучній та інтелігентній сім’ї. Дмитро з відзнакою закінчив школу та університет. З Олею, його майбутньою дружиною, він познайомився на випускному вечорі. Але Оля не сподобалася його мамі. — Вона вродлива, ніжна дівчина, але щось у ній не так. Коли Оля сказала, що чекає на дитину, Дмитро відразу ж одружився на Олі.

Потім, Звичайно, з’ясувалося, що вона зовсім і не чекала жодної дитини, і у них не було дітей ще 10 років після весілля. Одружившись, вони мешкали окремо від своїх батьків у центрі міста. Дмитро дуже любив Ольгу, він їй ні в чому не відмовляв. Тільки коли Оля одного разу запропонувала обмінятися квартирами з мамою, Дмитро kатегорично відмовився і навіть не став далі обговорювати це питання. — У такому разі доведеться знову відкласти народження дітей, — заявила Оля, знизуючи плечима. У двері раптом зателефонували, і увійшла сестра Олі із сім’єю. Вони завжди збиралися зустріти Новий рік.

Advertisements

Через деякий час батько зателефонував до Дмитра і сказав, що він виграв грант на розкопки. Дмитро дуже зрадів. Від радості йому стало душно і йому захотілося подихати свіжим повітрям. Він відчинив балконне вікно і раптом почув, як дружина розмовляє із сестрою. Оля повідомила сестрі, що збирається роз лучитися з Дмитром і чекає на момент, коли будинок буде оформлений на її ім’я. Вона додала, що втомилася від його розумних думок та оповідань і що вона ніколи не любила Дмитра. Дмитро мовчки одягнувся і вийшов. Він йшов вулицею і, на свій подив, відчув на серці якусь легкість. Він повертався до батьківського будинку, де залишив своє kолишнє щастя. Дмитро першим подав на роз лучення .

Advertisements