Мишко і Надя купили новий будинок у селі. Зразу на наступний день вони дізналися страшну правду про сусідку.

Мишко з Надею тільки переїхали до гарного приватного будинку у селі. Про таке миле і спокійне місце Надя просто мріяла, а це якраз було рідне село Михайла. -Ти поки облаштовуйся, а я піду на рибалку. Увечері їстимемо смажених карасів! Надя почала розпаковувати коробки і розставляти посуд на кухні. Раптом у двері хтось наполегливо постукав, а потім без запрошення увійшла жінка, трохи старша за Надю. Вона почала розглядати новий будинок, наче господарка. -А Ви хто така і що тут робите? — Не витримала Надя. -Я-то? А я Валя, будемо знайомі, я перша дружина Миші. А чого ти так витріщила очі, він про мене нічого не розповідав? -Ні, ми про минуле не говоримо. Тому що це вже не має значення. -Як не важливо, якщо минула частина життя. А ви тут непогано влаштувалися, і будиночок пристойний, меблі нові, не так, як він мене з сином залишив.

Ну що ж, обживайтеся, сусіди. Після візиту цієї жінки у Наді все стало з рук валитися, нарешті прийшов Мишко. -До нас сьогодні одна жінка приходила, сказала, що вона твоя дружина … чому ти мені нічого не розповідав про неї? -Ой, та вона навіть на той час не варта, щоб розповідати. -А про сина … у тебе що маленька дитина є? -Та який маленький, син трохи молодший за тебе, вже дорослий хлопець, університет закінчує. З того часу Валя стала постійно приходити до Наді та вчити її життю. То почала розповідати, що треба посадити на городі більше капусти, а то Мишко її любить, то більше моркви, її він теж любить. -Я взагалі квіти хотіла посадити, — заперечила Надя. -Та ти що, тебе в селі за божевільну пораxують.

Advertisements

Сади нормально овочі, як усі. І ще, якщо будеш вдома вбиратися, мене клич. А то ти молода, доки не вмієш якісно все мити, я тобі підкажу. І ще, ти б спідню білизну на руках прала. А то потім від машинки воно тверде стає, а Мишкові потрібно, щоб м’якше. Такі поради від колишньої дружини вже набридли, і Надя сказала Мишкові поговорити з Валею. -Та це марно, тепер ти розумієш, чому ми розлучилися. -Мені все одно, це твоя колишня дружина, то зроби так, щоб вона не заважала. Але після всіх розмов, Валя так і не відстала зі своїми порадами. Довелося прийняти її такою.

Advertisements