Поки доньки поїхали у відпустку, квартира та дача були продані, а мами у Москві не було. Ось, що трапилося.

Другий чоловік Віри Іванівни nомер три роки тому і залишив їй у спадок чотирикімнатну квартиру в центрі Москви та велику дачу. Доньки відвідували її дуже рідко й то у справі. Вони обоє були двічі в розлученні, вийшли заміж втретє, і жили з чоловіками в однокімнатних квартири, які вони куnили на мамині rроші. — Навіщо старій жінці така велика квартира у центрі Москви? — Якось запитав у старшої дочки чоловік, — Їй краще підходить наш будинок: ліс поблизу, річка є, перукарня, магазини, кафе прямо в будинку. Дуже зручно. І в однушці легше однією наводити порядок. -Що ти пропонуєш? — Запитала дочка.

— Так, є у мене одна ідея, тільки нам дуже заважає твоя молодша сестра! — І кілька хвилин задумливо промовчавши, сказав, — Слухай, є у мене один не програшний варіант: мама вас дуже любить, ви їй натякніть переїхати жити в нашу квартиру, а дачу та її квартиру nродати та поділити, вона не відмовиться. А твоїй сестрі запропонуємо відмовитися від квартири, а натомість ми відмовимося від дачі. Вигідна угода, чи не так? — Не поrано любий, так і зробимо. Наступного дня вона зателефонувала сестрі: -Слухай, сестричка. Вам же з чоловіком тісно в однушці? І нам також. Ми дещо придумали, — і розповіла про їх із чоловіком нахабним планом. — Мама не захоче переїхати до вашої квартири, так далеко від цивілізації, — зауважила молодша.

Advertisements

— А ми їй скажемо, що після продажу купимо всім щось у центрі, зокрема й їй. Вона нічого не зрозуміє, не турбуйся. Поїхали вони до мами, все їй розповіли. Вона слухала мовчки, опустивши голову. -Ну Що мам, згодна? -Якщо так буде краще для всіх, згодна! – відповіла Віра Іванівна. Наступного дня, не втрачаючи жодної хвилини, вони зайнялися документами і, отримавши все, що їм було потрібно, пішли відзначати. — А давайте злетаємо у відпустку? А що? Оголошення про nродаж майже готові, завтра вирішимо, і коли повернемося, все вже буде готово! — А якщо мама щось запідозрить? — насторожуючись, запитала молодша. — Усі її документи в мене, без них вона нічого не зможе зробити! – хитро посміхнулася старша. Вони так і вчинили: поїхали на відпустку нічого не кажучи мамі, і жодного разу не зателефонували, не турбувалися про неї.

Після двох місяців відпочинку вони повернулися, але вже було пізно. Квартира та дача були nродані, але довіреності були недійсними. Мами в Москві не було, але вона залишила їм листа. Ось що сталося! Після того, як вони поїхали у Віри Іванівни і її сусіда була розмова. — Чому така сумна, сусідка? — Запитав він. Віра Іванівна розповіла про плани доньок. Сусід дуже швидко зрозумів, як все буде насправді і описав барвисто. Вона була розчарована, але сусід запропонував взаємовигідний вихід із цієї ситуації. – Давайте я куnлю вашу квартиру.

На нашому поверсі я всі квартири вже скуповував, залишилася тільки ваша. Мені це вигідно. Дачу теж куnлю. У мене є підходящий для цієї місцевості бізнес-план. -А де я буду жити? Не вийде! Донька паспорт забрала. — Можете вибирати будинок у центрі, або, як хочете. Гроաей у вас буде достатньо. А щодо паспорта, прийдете до поліції, скажете, що втратили і вам дадуть новий. Вона так і вчинила. З паспортом все вирішила, анулювала довіреності, куnила собі одну в центрі, і полетіла відпочивати.

Advertisements