Свекруха захотіла жити з нами, але ми з чоловіком відмовили. У нас була серйозна причина для відмови.

Ми з Ігорем розписалися ще студентами. Для житла зняли кімнату в комуналці. Але незабаром мама, від імені рідні, запропонувала нам подоглядати за бабусею, старенькою, лежачою хво рою. Натомість нам пропонували її квартиру. Доглядали ми за нею рік, а після неї квартиру, за згодою всієї рідні, оформили на нас. Через рік, після проводів бабусі в останній путь, свекруха прийшла до нас і сказала, що так як квартира у нас є, то свою трикімнатну вона відписує в заповіті молодшому синові, а старшому відпише гараж. Хоча мого чоловіка таке рішення матері засму тило, але в kонфлікт вступати він не став.

Ще через рік свекруха намилилася заміж. Це вона так говорила. Насправді пішла в співмешканки до багатого чоловіка. Генерал у відставці, 75 років, з солідною пенсією, чотирикімнатною квартирою, двоповерховою дачею і двома машинами: седан для міста і джип для дачі. Сподівалася що-небудь роздобути після нього для свого молодшенького. Генерал вести її до РАГСу не поспішав, але зате відривався на свекрусі по повній. Вона крутилася як дзига, щоб догодити «чоловікові». У квартирі все було прибрано і чисто, їжа завжди з трьох страв. Орала на дачній ділянці. І якщо чимось не догоджала генералу, той відразу вказував на двері. Зате свекруха могла генеральськими грошиками допомагати коханому молодшому синочку.

Advertisements

Таке «тепле, сімейне» життя довело свекруху до нападу. Вона ще лежала в ліkарні, а генерал перевіз всі її речі до неї на квартиру і заявив, що недієздатна дружина йому не потрібна. Ми з чоловіком доглядали за свекрухою в ліkарні, потім її відправили на відновлення в санаторій, після повернення свекруха заявила, що має намір жити з нами. Ні мені, ні чоловікові такий «подарунок» не був потрібен. Тому Ігор заявив, що грошима підтримувати ми будемо, а ось жити вона буде зі своїм улюбленим синочком. Багато з його рідні підтримали нас, але знайшлися і такі, для яких ми стали «ворогами народу». Зокрема, дівер зі своєю дружиною. Але нам на їхню думку наплювати. Захотіли на чужому горбу в Рай в’їхати, тепер доглядайте за цим «горбом».

Advertisements