Валера побачив, як чоловік силою тягне маленьку дівчинку. Дивлячись на її губи, він вирішив діяти.

У нашому жорстоkому світі ми часто стикаємося із жа хливими ситуаціями. Завжди потрібно бути пильними та обережними. Намагатися не залишати дітей одних, адже вони ще зовсім наївні та безпорадні. Якось Валера повертався ввечері з роботи. На вулиці він побачив чоловіка та дівчинку років десяти. Щось йому здалося підозрілим. Обличчя дитини було досить наляkаним, і він одразу помітив це. Той незнайомець міцно тримав її за руку, буквально стискаючи зап’ястя. Дівчинка йти не хотіла, він тягнув її за собою. Валерій прискорив крок, щоб бути нарівні з ними та стежити за тим, що відбувається.

Дівчинка помітила його і прошепотіла: «Рятуйте мене». Він зрозумів, що гаяти часу не можна. Здається, Валера не усвідомлював всієї серйозності ситуації, а може просто не встиг усвідомити, але він вирішив діяти, навіть якщо це буде великим ризиком. Хлопець штовхнув чоловіка та вихопив дитину з його рук. Почала питати у дівчинки, хто цей чоловік. Олеся знизала плечима, була така переляkана, що не могла нічого сказати. Чоловік знову намагався потягти дівчинку за собою, але Валера прибрав її за спину, тим самим перегородив шлях. Тієї ж хвилини викликав nоліцію, але злочинець намагався втекти.

Advertisements

Проте хлопець наздогнав його та повалив на асфальт. Тримав так до приїзду поліції. Співробітники оперативно спрацювали і за кілька хвилин були на місці. Як виявилося, дівчинка поверталася додому з танців, а тато чекав на зупинці. Але злочинець зустрів дівчинку раніше, ніж її батько. Завдяки уважності та чуйності Валери, історія була зі щасливим кінцем. Батьки не перестають дякувати хлопцю, називають його «героєм». Дівчинка любить Валеру як свого рідного дядька. Завдяки таким людям та історіям хочеться вірити в те, що у світі ще існує добро і турбота стосовно своїх рідних, а також незнайомців. Справді, якби не він, хто знає, що трапилося б із цією дівчинкою?

Advertisements