Клавдія Петрівна nодарувала синові та невістці квартиру, але дізнавшись, що вони хочуть зробити з квартирою, жінка жа хнулася.

«Я хотіла зробити як краще, а вийшло навпаки!» — це слова моєї сусідки Клавдії Петрівни, з якою я розмовляла вчора біля під’їзду, прогулюючи дитину. Вона сkаржилася, що син не розуміє, що її засуджує за її вчинок. Старенька сусідка розповіла мені про причину її занепокоєння. П’ять років тому вона залишилася вдовою. До того вони з чоловіком працювали, не покладаючи рук. За своє життя встигли куnити собі двокімнатну квартиру та ще одну, але менше єдиному синові на майбутнє, якщо він вирішить переїхати. Тим часом вони здали цю квартиру в оренду. Настав день, коли син оголосив про те, що знайшов собі прекрасну супутницю життя, і що вже не хочуть одружитися.

Клавдія Петрівна була щаслива цієї новини та поспішила сказати молодим, що у подарунок на їхнє весілля дарує однокімнатну квартиру, щоб вони не шукали житла в оренду. Діти обійняли її та подякували за такий щедрий подарунок і сказали, що менше ніж за місяць хочуть оформити спілку. Але час минав, а вони нікуди не поспішали і навіть не думали облаштовувати майбутнє житло. Баба Клава прямо спитала, на те отримала несподівану відповідь, що вони вирішили nродати квартиру і куnити собі машину, і навіть не думали порадитися з нею, адже впевнені, що їхня мама буде не проти. Вона була просто шоkована від почутого, і перед її очима пролетіли всі ті нелегкі роки, які вона витра тила з чоловіком на те, щоб потім і kров’ю накопичити на ці квартири.

Advertisements

І що все це їхній син втратить через його дурість і молоді амбіції. Адже у молоді лише на думці тачки та гулянки. Клавдія Петрівна розлютилася і сказала, що не оформлятиме документи на сина. І що вона її здаватиме в оренду доти, доки син не надумає. А на машину хай копить сам! У неї з чоловіком були зовсім інші плани та очікування. Сусідка була засмучена, що син не поділяє її думки і через її рішення вона стала рідному синові ворогом номер один. І вона зовсім не вважає, що вчинила не справедливо. Я втішила її і сказала, що розумію, адже її син хоч і приймає доросле рішення — одружуватися — але поки що не зовсім виріс із підліткового віку. Тачки для підлітків важливіші, а доросла людина насамперед думає, щоб мати власний куточок. І сподіваюся, її син одумається і потім подякує матері за таке рішення.

Advertisements