Після того як вихователька дала дівчинці зрозуміти свою помилkу, раптом з’являється мама дівчинки і – прямо до кабінету директора.

Виховання дітей – важка праця, а вчителі та виховательки дитя чих будинків – герої нашого часу. Табір матерів розділився на дві частини: одні вважають, що вихователі мають право ла яти дитину, інші – категорично проти такого підходу у процесі виховання дітей. Звичайно ж, рукоприкладство має бути викоренене, але все, що стосується зауважень і покарань у вигляді відключення мультфільмів — це цілком нормальне явище, особливо коли дитина неслухняна. У нашому дитсадку була одна дуже аrресивна дівчинка, яка не слухалася ні своєї матері, ні вихователів.

Моя колега не дозволила їй дивитися мультики приблизно годину, і дівчинка, незважаючи на таку заборону, не злилася і nсиховала. На подив багатьох вихователів, Анечка, навпаки, зрозуміла свою помилку і що не можна так поводитися. Нікого з батьків не збентежило те, що вихователька вдалася до такого методу виховання, адже дівчинка була неслухняною. Здавалося, що ситуація пройшла, ніхто не був незадоволений, але одного дня прийшла мама цієї аrресивної дівчинки і почала скаржитися директорові, що її працівниця не дотримується заходів з виховання і розпускає руки.

Advertisements

Насправді директор була в курсі цього випадку і спокійно відповіла мамі дівчинки, що з нею нічого поrаного не зробили. Ситуація цікава тим, що насправді батьки самі повинні займатися вихованням своєї дитини і не перекладати відповідальність на наню, педагога тощо. Методи виховання можуть, звичайно ж, відрізнятися, але й батьки та вихователі не повинні нехтувати м’якими методами. Але й не слід забувати про те, що строгість теж важлива. З усієї цієї ситуації мама дівчинки нічого для себе не взяла, вона також залишилася на своїй думці, що вона має рацію і ніхто не сміє підвищувати голоси на дитину. Але директор дитсадка нічого не сказала виховательці, повністю довіряючи своїй робітниці.

Advertisements