Батьки нареченого зажадали від мене та моїх батьків довідку про здоров’я, але наступну вимогу свекрухи я вже не витримала.

Процес сватання у більшості випадків проходить згідно з традиціями. Досвід знайомих та родичів показує, що не все йде гладко. Не завжди сторонам буває приємно. Здебільшого батьки винуватців починають висунути один одному вимоги. Так сталося й у моєму випадку. Батьки мого майбутнього чоловіка першими озвучили свої вимоги. Першу і головну їхню вимогу, я маю пройти обстеження. Спершу я не звернула на сказану увагу, хоча дуже здивувалася. Моїм батькам теж було дивно почути. Вони не замовкли, відповіли, що це марен ня. Майбутній свекрусі не сподобалася реаkція батьків.

Вона заявила, що крім того, що я обов’язково маю обстежитися, всі члени моєї сім’ї повинні подати їм висновок про їхнє здоров’я. Таке ми чули вперше. Батько не стримався. Щоб не влаштувати сварkу, підвівся і пішов. Мені було дуже ніяково. А наречений сидів і кивав. Видно було, що він знав, що від нас вимагатимуть його батьки. Увечері я дізналася, що свекруха поклала нас із нареченим у різні кімнати. Ну, нічого страաного, подумала я, мабуть, у їхній сім’ї так заведено, це їхнє право і так і мало бути.

Advertisements

Свекруха побажала мені на добраніч і попередила вранці прокинутися рано: ми повинні будемо піти в нотаріальну контору, щоб скласти і підписати шлюбний договір. Більше я не витримала. Сказала, що неодмінно буду готова. А сама не лягала спати. Зібрала речі та втекла. Я видалила всі соцмережі, змінила номер. Не хотіла більше мати будь-який зв’язок із нареченим та його див ними батьками. Важливо вчасно збагнути, що твої права порушують. Дівчатка, ці нуйте себе. Ніхто не має права порушувати ваші межі, вашу свободу та права. Не залишайтеся там, де до вас не ставляться належним чином і не поважають вас.

Advertisements