Коли Світлана отримала у спадок 3-кімнатну квартиру, родичі відразу згадали про неї, адже у всіх були свої плани на неї.

Мати Світлани розлу чилася з чоловіком, коли дівчинці було 2 роки, і незабаром вийшла заміж за іншого. Спочатку вони жили у матері вітчима, потім купили власне житло. Світлана навчається на третьому курсі на безкоштовному відділенні. Живе з матір’ю та вітчимом, а також зведеними братом та сестрою. Відносини з вітчимом прийнятні. З батьком у Свєти завжди були добрі стосунки. Батько приділяв їй багато часу. Близько 4 років тому він одружився вдруге. У них також своя квартира. І син. Кілька місяців тому пішла бабуся, мати батька. Вона залишила у спадок єдиній онучці свою трикімнатну квартиру та ділянку з будинком у передмісті.

Ділянку батько попросив собі. Світлана погодилася. По-перше, тому що саме батько з дружиною доглядали її, по-друге — тому що він її не цікавив. Мати з вітчимом теж захотіли відхопити собі щось із бабусиної спадщини. Вони зажадали, щоб Світлана продала бабусину трішку, купила собі однокімнатну квартиру, а решту грошей поділила між зведеними братом і сестрою. Довели свої претензії тим, що якщо вони її утримують, то Світлана повинна їх так віддячити. Світлана не хоче продавати квартиру. Але побо юється, що за її відмовою піде негативне ставлення матері та вітчима. І, як мінімум, вона втратить утримування від них.

Advertisements

У відповідь такого ставлення вона може залишити ВНЗ і влаштуватися працювати. Але в такому разі Світлана не отримає вищої освіти. Проте батько заперечує проти відходу з вузу. Квартиру продавати він, звичайно ж, проти. — Питання з квартирою вирішиш після закінчення навчання. Сьогодні тобі є, де жити. І зауваж — на цілком законних підставах. А бабусину квартиру ти можеш здати в оренду. Виручених грошей тобі вистачить, щоб вирішувати всі свої побутові питання. Навіть якщо жити з матір’ю та її сім’єю стане несила, ти можеш зняти собі однокімнатну квартиру і жити спокійно, — висловив він своє бачення nроблеми. Ось така у дівчини nроблема. І як їй бути?

Advertisements