Невістці ніколи не подобалися подарунки свекрухи. Та припинила дарувати — і виявилася вин ною.

У мене прекрасна бабуся по материнській лінії. Вона до всіх дуже уважна, і на всі свята ніколи нікого не обділяє подарунками. Як нас, так і сім’ю мого дядька. Хоча дружина дядька завжди говорить спасибі, але по її усмішці всі зчитують невдоволення. Бабуся намагалася не помічати того, що до їх новосілля вона подарувала їм шикарний сервіз, який лежить в коробці у сина в гаражі, на іменини невістці куnувала тій дорогу постільну білизну, яку теж не розпаковували і так далі.

Бабуся дарувала завжди практичні подарунки, і щоб сказати, що вона на них економила – ні. Але одного разу, перед народженням онука, вона куnила на виписку блакитного кольору комплект для малюка. Ну і на цей раз невістка не зволила його використовувати. Коли в день виписки бабуся запитала, а де куплений нею подарунок для онука, мій дядько попросив її більше не куnувати для них нічого. Всі ми знали, що причина була одна. Невістці не подобалося все те, що вона отримувала в подарунок від турботливої свекрухи.

Advertisements

А дядько привів в причину, то, що вони самі можуть куnити собі те, що їм необхідно, і не хочуть, щоб бабуся зайвий раз витрачалася. А краще б куnувала що-небудь собі. Бабуся так і зробила. І з їхньої родини дарувала подарунки тільки онукові. А нам, як і раніше. Але в один прекрасний день, коли моя мама заваrітніла, на честь такої події бабуся вирішила подарувати своїй дочці золоті сережки з діамантами. Але як тільки про це дізналася її невістка, стала пліткувати по всім нашим родичам, що бабуся їх ні в що не ставить і любить сім’ю дочки більше, ніж їх сім’ю. Як ви думаєте, невістка мала право обмовляти бабусю?

Advertisements