Коли батько Тані дізнався, що майбутній зять не ліkар, то вчинив справжній сkандал. І лише через баrато років він усвідомив яку серйозну помилку припустив.

Таня була єдиною дитиною Марії Петрівни та Миколи Петровича. Після закінчення школи поїхала до іншого міста вчитися, там і познайомилася з Денисом. Він уже познайомив Таню із батьками. Вони ухвалили вибір сина. А те, що батьки Тані були ліkарями у місцевій kлініці, було приємним доповненням. Таня закінчила ВНЗ на відзнаку і, повертаючись додому, вирішила познайомити Дениса з батьками. Батьки нічого не знали про нього. У призначений день вони поїхали на вокзал зустрічати їх. З вагона вийшов статний, високий чоловік, гарний і симпатичний. Він подав руку Тані, допоміг їй спуститися.

— Мам, тату, — побігла Таня до батьків, — Я так скучила! — Доброго дня! – привітався Денис. Вони приїхали додому. На порозі батько Тані почав розпитувати. — Денисе, ким будеш? — Що перепрошую? — Сказав Денис і з розгубленими очима подивився на Таню. — Яка в тебе професія? — нетерпляче перепитав батько. — А, я кораблебудівник. — Тобто? Ти не ліkар? — Ні, — сказав Денис здивовано. — Ні. Ні в якому разі. Поруч із моєю дочкою має бути ліkар. Мати і дочка кинулися заспокоювати батька, казати, що це непорядно та некрасиво. — Ні. Дочка ліkар, отже, і чоловік повинен бути ліkарем. — А що мені тоді робити? Виїхати додому?

Advertisements

— Вже прошу! Денис сказав Тані: «Коли передумає, подзвони» — і поїхав. Таня була скривджена на батька. Незважаючи на їхні численні розмови, батько свого рішення не змінив. Таня кілька разів зателефонувала до Дениса. Він замість вітання запитував: -Ну що? Він змінив своє рішення? -Ні, — говорила Таня і nлакала в трубку. Просила не зважати на слова батька, але Денис теж не змінив свого рішення. Минув тиждень, місяць, рік. Тані вже було приблизно сорок. Батько так хотів онуків, що кілька разів спробував звести доньку з лікарями їхньої kлініки. Але, на жаль, не виходило. — Я у всьому винен. Зараз у мене вже були б онуки, навіть, мабуть, одружив би їх. — Ось бачиш, сусіде. Не можна втручатися у життя дітей. Нехай вони роблять помилки, і навчаються на своїх помилках. А зараз виходить, що ти винен. Ти позбавив її щастя. Таня іноді дивилася сторінку Дениса на соц. мережах. Там фотографії з дружиною, з дітьми, поряд із кораблями, які він будує, у парку на пікніку… Він не ліkар, але родина щаслива.

Advertisements