Коли ми одружилися з Лілією, то вирішили почекати з дітьми, але хто ж міг подумати, що це рішення стане для нас початком роз лучення.

Як я вдячний долі, що вона звела мене з тобою. Давай одружимося. У відповідь вона засміялася таким дзвінким і щасливим сміхом, що я зрозумів — вона згодна. Незабаром після весілля Ліля сказала, що не хотіла б заводити дітей відразу. — Давай трохи поживемо собі, кар’єрою займемося, майном обзаведемося. Не скажу, що я був у захваті від цієї пропозиції, але очі Лілі, що світилися, мали на мене магічну дію, і я погодився. Жити собі теж було добре — часті посиденьки з друзями, походи, поїздки за кордон. По буднях ми працювали не покладаючи рук і обидва досягли певних результатів. Але в якийсь момент я став розуміти, що дуже хочу дітей, благо тили у нас були забезпечені.

— Тобі не здається, що ми досить пожили для себе і зараз готові стати батьками? Лілі тема не сподобалася. Вона якось знітилася. — Що не так? — Запитав я. — Розумієш, зараз не зовсім вдалий момент. Ти ж знаєш, що на роботі мені відкривається неnогана перспектива. Не хотілося б відмовлятися від підвищення. — Тобі кар’єра дорожча за нормальне людське щастя? — Образився я і не захотів далі її слухати. Просто пішов на кухню. Через кілька хвилин Ліля підійшла до мене і обійняла: — Я не хочу сваритися. Якщо для тебе це так важливо, то я з завтрашнього дня перестаю nити протизаплідні пігулки. Народ жуватимемо! Минуло півроку, Ліля ніяк не могла заваrітніти.

Advertisements

Я дуже переживав із цього приводу. Так переживав, що це стало помітно оточуючим. І одного разу змушений був поділитися своїм горем із колегою. — А ти певен, що дружина більше не приймає ці пігулки? Жінкам довіряти не можна. Я не повірив. Моя Ліля не могла зі мною так вчинити. Але згодом ця думка стала все частіше і частіше спливати в голові, я почав грубити Лілі, а одного разу просто звинуватив її в обмані. Ліля почервоніла і кинула мені в обличчя: — Та ти маєш рацію, так і є, я все ще п’ю ці чортові пігулки. Задоволений? — Навіщо взагалі ти одружувалася, якщо сім’я тобі не потрібна? — Запитав я і став збирати свої речі. — Ну припини! Я завжди була чесна з тобою і не моя вина, що з ваrітністю проблема. Так можливо те, що я пила ці пігулки раніше, якось вплинули на організм. Але вже півроку – жодних пігулок. А сказала я так, бо ти дуже образив мене своїми підозрами. Куди ти? Я не знав, куди. Але я їй більше не вірю. Я хочу роз лучення.

Advertisements