Катерина Олексіївна скипіла від заздрощів, коли побачила який стіл накрили свати, і щоб заспокоїтися вирішила вона випустити на невістці.

Катерина Олексіївна з чоловіком та з сином спеціально на годину раніше приїхала до будинку невістки. -Якщо її мати хороша домогосподарка, то буде готова і зараз. От і постукали у двері, відчинила їм Влада Денисівна, мама Маринки. -Ми подумали, що пробки будуть, тому раніше виїхали, — збрехала Катерина Олексіївна. -Добре зробили, у нас майже все готове, — відповіла Влада Денисівна. А вона вже була одягнена, макіяж на обличчі. Зайшли додому, а там стіл накритий, майже все готове. Тільки Маринки немає. -А де ваша донька? -Запитала Катерина Олексіївна. -Вона пішла за хлібом, скоро повернеться. Ми хотіли, щоб хліб був гарячим до вашого приїзду.

-Ось бачиш, хліба навіть немає у хаті. Жа хливі вони, — сказала Катерина Олексіївна синові. Маринка прийшла додому, і довкола поширився аромат смачного гарячого хліба. І не одного: там було аж три види хліба. Сіли вони за стіл, а Влада постійно ходить туди-сюди. У неї ще закуски в кухні. А на столі й місць не лишилося. І тарталетки з ікрою, і шахраї з білих грибів. Було все. І тоді Катерина штовхнула чоловіка під столом, щоб той поводився культурно, і щоб не було такого враження, що вдома його не годують. Надвечір, коли вони йшли, Катерина сказала, що якщо мати так смачно готує, то її син не залишиться голодним.

Advertisements

Як би там не було, Маринка теж навчалася у мами. Але всередині вона почувала себе не такою вже й доброю домогосподаркою. Діти одружилися та поїхали жити у сусіднє місто. Після медового місяця Катерина Олексіївна пішла відвідати їх. Її зустрічав син. Він дуже схуд; виявилося, це через те, що він недоїдає. Щойно увійшли квартиру, Катерина одразу пішла на кухню та відкрила холодильник. А там лише макарони та жа хливі котлети. Син почав розповідати про те, що дружина має дуже багато роботи. Якщо так піде, то незабаром вони зберуть гроші та kуплять будинок. Готувати доводиться по черзі. Маринки тоді не було вдома. А коли вона повернулася, свекруха добре відчитала її. А коли вона приїхала додому, одразу пішла та розповіла про це Владі. Вона так кричала, що всі сусіди почули, яка в неї дочка. Таким чином вона змогла відпустити ту образу, яка залишилася в неї після візиту до сватів.

Advertisements