Свекруха вмовила нас привезти до неї онука на кілька днів. А потім ми дізналися, як вона з ним поводилася, і тепер більше ніколи не припустимо такої помилки..

Свекруха вмовила нас привезти до неї онука на кілька днів. А потім ми дізналися, як вона з ним поводилася, і тепер більше ніколи не припустимо такої помилки.. — Ну ось скажи мені, це мій син невихований, жахлива дитина, чи бабуся у нас своєрідна? Відносини між невісткою та свекрухою були напруженими. Свекрусі багато не подобалося, але найбільше те, що невістка наро дила трьох поспіль. Гаразд, за старих часів якось можна зрозуміти, а зараз навіщо? У сім’ю сина вона не залазила.

Між ними не було тісного зв’язку, навіть такої міри, що старший онук уже підліток, але ще не гостював у бабусі. До цього онуки до бабусі завжди ходили з батьками. А цього разу бабуся вирішила покликати старшого онука у гості. Мати не була рада цій ідеї, але не було іншого виходу, бабуся наполягала, мовляв, подихає свіжим повітрям. — Але, як то кажуть, хотіли як краще, вийшло, як завжди. Вона дуже швидко відправила сина назад, – розповідає мама. — Він почувається як удома, — бідкається бабуся, — я дозволила ягоди поїсти з грядки, а він зібрав усе. А про інших не подумав?

Advertisements

Дитина без комплексів. Лізе, куди хоче, бере все, що хоче. Зголоднів, пішов, відкрив холодильник, брав, що хоче. Зробив собі яєчню з п’яти яєць і з’їв із банкою шпротів. Такі претензії. Але вона не зазначила, що вранці на сніданок приготувала кашу, а дитина від народження ненавидить каші. — У гостях треба їсти те, що дають. І говорити спасибі! — У моїх батьків, — розповідає невістка, — діти почуваються саме як удома, а не як у гостях. І від цього мої раді. Хіба не нормально, що дітям треба у бабусі запитувати дозвіл до того, як щось брати поїсти? Вони ж не в чужому домі. Після цього онук більше не хоче бабусі. Там йому нудно, та й голодно.

Advertisements