Свекруха за цей час жодного разу не дзвонила, не прийшла побачити онука, а тепер раптом покликала в гості в село. Це стало початком кінця

Ганна одружена вже три роки. У неї півторарічний син. Батьки Стаса (це чоловік Ганни) здали свою столичну квартиру в оренду, а живуть у своєму заміському будинку. Кілометрів сто від столиці. Будиноk капітальний, всі зручності є. Їм так подобається, що їх ніякими пряниками в столицю не заманиш. Ганну дуже турбують стосунки зі свекрухою. У тому сенсі, що їх майже нема. Свекруха з нею особисто спілкувалася лише коли зателефонувала до nологового будинkу привітати з народженням дитини.

З того часу жінки між собою не спілкуються. Ні. Жодних сkандалів і сварок між ними не було. Просто свекруха невістці не дзвонить (сину телефонує регулярно) і онука відвідати не приїжджає (подарунки, що відповідають віку, посилає з оказією). Мама Ганни ставиться до малюка зовсім по-іншому, з перших днів у курсі всіх справ та проблем, ставить питання, згадує та розповідає різні випадки з Аніного дитинства. Навіть далекі Аніни родичі, здається, більше цікавляться немовлям, ніж рідна бабуся з боку чоловіка. Несподівано батьки Стаса запросили сина із сім’єю на тиждень до себе. На новорічні свята. Ганна заперечує проти подорожі. Її напружують збори.

Advertisements

Необхідно захопити з собою дитячого харчування на тиждень, іграшок, купу одягу та підгузків. Та ще й дитина з деяких пір бунтує від «посиденьок» у дитячому кріслі в машині. Кричить, сkандалить. Потрібно пересадити до себе у переднє крісло, що заборонено ПДР. Та й їхати далеко, а зупинитися і вийти розім’яти ноги теж проблематично з дитиною. А ще Ганна не розуміє, що вони там робитимуть цілий тиждень. Взимку. Це влітку у дачному житті є чим зайнятися: ліс, річка, пляж… А взимку? Для катання з гірок або на лижах дитина ще дуже мала. Темніє рано. Цілий тиждень просидіти в будинку… Ганна заперечує, Стас ображається. Посварилися. Чи не розмовляють третій день. І що? Ганні їхати через «не хочу»?

Advertisements