Свекруха весь час діставала мене порадами під час годування, і ось як я одного разу провчила її.

Не завжди, у новостворених сім’ях взаємини складаються добре спочатку. Звичайно, є сім’ї, де батьки та молодята мирно і щасливо живуть разом. Де свекруха та невістка не kонфліктують через верховенство на кухні. І де свекруха не стежить за порядком у кімнаті молодят. Але, на жа ль, не скрізь так. Буває, що свекруха не упокорюється з тим, що в життя її сина увійшла інша жінка. Що коли син раніше слухав матір, тепер прислухається до думки дружини. Моїй сім’ї не пощастило.

Свекруха спочатку чинила опір вибору сина. Шукала та знаходила будь-який привід, щоб відкласти день весілля. Але, незважаючи на всі її хитрощі весілля все одно відбулося. Почалися сипатися «цінні вказівки»: як жити, що їсти, чим лікуватися (я худа — напевно, у мене завелися глисти). Слава Богу жили окремо від неї, і вона часто відвідувала нас. Але коли ми з чоловіком затіяли ремонт у себе в квартирі, змушені були на місяць переїхати до неї. Якщо готувала я, свекруха навмисне не їла мої страви. Або жирно для неї, або недосолила. Чоловік рекомендував не напружуватись, для нього смачно. Але моєму терпінню вже настала межа.

Advertisements

Будучи обізнаною, що мій благовірний не терпить смажену цибулю і віддає перевагу недосолу, я завжди варила з урахуванням пристрастей чоловіка. Але тепер вирішила я готувати, дотримуючись рекомендацій свекрухи. Спершу мій чоловік їв мовчки. Потім зробив зауваження — на кшталт лук і сіль, це неїстівно. Сказав це у присутності свекрухи. Та аж зацвіла — в якісь віки син оцінив. Але я зізналася, що не мене треба kритикувати за їжу, а маму. Мовляв, готувала — то вона. Спочатку свекруха здивувалась моїм словам, потім до неї дійшов сенс сказаного мною, і вона почервоніла як варений рак. Після цього про моє куховарство свекруха слова поrаного не говорила. Навіть похвалювала.

Advertisements