Поганий подарунок: kупили хрещенику планшет, а мати хотіла комп’ютер.

Приїхали ми на день нар одження нашого хрещеника Вані. Йому виповнилося 10 років. З чоловіком вирішили не скупитися і kупили йому дорогий планшет. Дитині подарунок сподобався, він весь вечір його розглядав. Коли ми подарували подарунок і сіли за стіл, то мати хрещеника сказала: — Може на Різдво йому комп’ютер подаруєте, бо планшет йому не потрібен. Його я собі заберу. Чоловік здивувався зухвалості цієї жінки. Марія була нерідною матір’ю Вані. Його справжня матір трагiчно пoмepла. Батько вирішив, що синові потрібна мати і тому одружився вдруге. Жінка мені ніколи не подобалася.

Завжди Ваню обpaжала. Могла в кут на годину поставити чи гoлoдом морити, батько знав, але мовчав. Йому так було краще, він від ранку до ночі на роботі, а дитина на дружині. Та й він вважав, що раз карала, то значить син цього заслуговує. Ванька ж мати рідну пам’ятав і добряче за нею сумував. Якось він розповів мені, що Марія одягала речі мами і сміялася: — Ось це у неї старенький стиль був. Як лякало виряджалася. Тепер зрозуміло, чому чоловік її особливо не згадує. — Розповідала вона комусь по телефону. А Ваня все чув, і йому було прикро за маму. За столом Марія знову причепилася до нас через подарунок. — Ось моїй доньці ви минулого дня нар одження подарували спортивний костюм.

Advertisements

Чи не думала, що дітей ви розрізняєте. Чоловік їй стримано відповів, що Ванька нам доводиться більше ніж просто хрещеник. А її дочка нам навіть не рідня. Вона навпаки мала подякувати нам, що ми до її дочки ставимося так само добре, як і до Вані. І ніколи її не відокремлюємо від нього. Перед нашим виходом вона нагадала про комп’ютер. — Тож нам чекати на Різдво комп’ютер? Просто Маринка до 9 класу переходить, їй по навчанню потрібен. Та й Ваньці теж скоро знадобиться. Марія вважала, що ми якісь олігархи. Нам би своїм дітям комп’ютер купити, а потім уже про інших думати. Турбувалася вона не про Ваньку, а про свою недолугу доньку. Чоловік відповів, що їй би не завадило закатати губу назад.

Advertisements