Коли моя донька розлучилася зі своїм чоловіком, вона висунула мені вимогу. Вона впевнена, що я тепер зобов’язана відмовитися від свого щастя заради неї.

Ця історія почалася 9 років тому, коли мені було 50. Моя старша дочка Ліза готувалася до весілля у свої 25 років. Молодшій на той час було 15. Я виховувала їх поодинці після ранньої смерті їх батька. Після весілля я допомогла молодятам придбати квартиру. Однак сталася трагедія, коли свекруха моєї доньки померла, залишивши тестя Георгія топити свій смуток в алкоголі. Прагнучи допомогти, ми з донькою спробували реабілітувати Георгія. Згодом я навіть почала допомагати свату по господарству. Наша взаємна любов до нашої внучки зблизила нас.

 

Advertisements

Згодом між нами встановився ніжний зв’язок, який помітила моя молодша дочка і була рада за нас. Проте наші зростаючі стосунки кинули тінь на шлюб моєї доньки та зятя, який розвалювався через звинувачення в невірності та зневазі. Їхнє остаточне розставання було безладним, і кожна сторона рухалася далі, все ще приховуючи образу. Якось моя дочка назвала мої стосунки з Георгієм аморальними і зажадала, щоб я розлучилася з ним заради дотримання пристойності.

 

Тим часом Георгій зіткнувся з аналогічними ультиматумами від свого сина, який погрожував зректися його, якщо він продовжить зустрічатися зі мною. Наші діти, здавалося, були готові піти на все, щоб розлучити нас, навіть позбавивши радості спілкування з нашою онукою. Георгій запропонував подати до суду за право зустрічатися з онуком, коли я жадала мирного врегулювання.

 

Молодша дочка підтримувала мене, дорікаючи старшій сестрі за її обмеженість, але безрезультатно. Відчуження посилилося, коли Ліза відмовилася бути присутньою на весіллі своєї сестри, зруйнувавши сімейну гармонію. Тепер переді мною постала серйозна дилема: чи маю я відмовитися від своєї пізно набутої любові заради умиротворення моєї скривдженої дочки, чи підтримувати своє власне щастя, відкидаючи мстиві вимоги незадоволених дітей?

Advertisements